Voetreflex massage in Eindhoven
Eerste behandeling en persoonlijk behandelplan
Bij de eerste behandeling van reflexzonetherapie in mijn praktijk in Eindhoven Noord bespreken we uitgebreid jouw klachten en onderzoeken ik je voeten grondig. Op basis hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan op, dat we tijdens de tweede behandeling samen doornemen. Dit behandelplan omvat onder andere:
- De aard van je klachten
- Jouw doelen en wat je wilt bereiken
- Specifieke klachten die je wilt laten behandelen
- De mogelijkheden en verwachte resultaten
- Het aantal benodigde behandelingen om je doelen te bereiken
- Mijn aanpak als therapeut om deze doelen te realiseren
Er zullen regelmatig evaluatiemomenten plaatsvinden om de voortgang te evalueren en het behandelplan indien nodig aan te passen.
Tijdens de behandelingen bespreken we uitgebreid wat pijn is en hoe het ontstaat. Regelmatige evaluaties zorgen ervoor dat het behandelplan indien nodig wordt aangepast, altijd in overleg met jou.
Reflexologie: wat je moet weten
Duur van de behandeling
- Eerste sessie: ongeveer 1,5 uur.
- Vervolgbehandelingen: ongeveer 1 uur.
De duur hangt af van de ernst en complexiteit van de klachten en de gekozen behandelwijze.
Hoe vaak moet ik voetreflex behandelingen ondergaan?
- Algemeen: één keer per week is meestal voldoende, met afbouw na verloop van tijd.
- Acute klachten: soms twee keer per week.
- Aantal behandelingen: Meestal is er binnen vier sessies een duidelijke verbetering van de klachten merkbaar. Over het algemeen geldt: hoe langer de klachten bestaan, hoe langer het duurt voordat ze genezen zijn.
De druk van de massage wordt aangepast aan jouw voorkeur.

Technieken die ik gebruik
Chronische pijn en zwangerschapsklachten kunnen een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelmethoden die verlichting kunnen bieden. Ik gebruik de volgende technieken in mijn behandelingen om je te helpen:
Zenuwreflexologie
(MNT-NR-International)
Het stimuleren van zenuwreflexpunten heeft een directe invloed op het perifere, centrale en autonome zenuwstelsel, wat alle structuren in het lichaam beïnvloedt. Dit leidt tot snelle en positieve resultaten in de behandeling en is vooral gunstig bij langdurige, chronische klachten.
Manuele Neurotherapie
(MNT-NR-International)
Deze therapie richt zich op het zenuwstelsel en kan bijzonder nuttig zijn bij chronische pijn. Door technieken zoals voetreflexologie en specifieke massagetechnieken worden pijnprikkels beïnvloed en kan de pijnverwerking in het zenuwstelsel worden verbeterd.
Begrijp de Pijn
(NOI group)
Deze methode, ontwikkeld door experts zoals David Butler en Lorimer Moseley, richt zich op het begrijpen van de neurofysiologie van pijn. Door te leren hoe pijnreacties in het brein en lichaam ontstaan, kunnen patiënten beter omgaan met hun pijn en de weg naar herstel inslaan.
Graded Motor Imagery (GMI)
(NOI group)
GMI maakt gebruik van motorische verbeelding en spiegeltherapie om het brein te helpen zijn interne modellen van pijn en beweging aan te passen. Dit kan leiden tot een vermindering van pijn en een verbetering van de motorische functie.
PSYCH-K®
(De Werff)
Deze methode helpt bij het veranderen van belemmerende overtuigingen en het verminderen van stress en negatieve emoties. Dit kan een positieve invloed hebben op chronische pijn en bijdragen aan een betere algehele gezondheid.
Ademhalingstechnieken link naar links: B-Mind
Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om spanning te verminderen en de pijn te verlichten. Technieken zoals buikademhaling en B-Mind ademhaling kunnen het zenuwstelsel kalmeren, de zuurstoftoevoer verbeteren en de aanmaak van endorfines stimuleren, wat bijdraagt aan pijnverlichting.
Bewegingsadviezen
Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor mensen met chronische pijn. Het helpt de doorbloeding te verbeteren, spierkracht en flexibiliteit te vergroten, en endorfines vrij te maken die als natuurlijke pijnstillers werken. Begin langzaam, stel haalbare doelen en zoek begeleiding van professionals zoals fysiotherapeuten.
Voedingsadviezen
Gezonde voeding kan een grote rol spelen bij het verminderen van chronische pijn. Het eten van meer fruit, groenten, goede vetten (zoals omega-3), en het vermijden van suiker en bewerkte voedingsmiddelen kan ontstekingen verminderen en de algehele gezondheid verbeteren.
Aanvullen van tekorten
Het aanvullen van tekorten aan essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen kan helpen om fysiologische processen in het lichaam te herstellen. Tekorten aan bijvoorbeeld magnesium, vitamine D of B12 kunnen bijdragen aan chronische pijn en vermoeidheid. Door deze tekorten aan te vullen, kan het lichaam beter functioneren en kan pijn worden verminderd.
Henny Pietersma
Lokert 15
5632 PK Eindhoven
06-26198799
KvK nr.: 17228544
BTW id.: NL001684427B69
Vrijgesteld van BTW
AGB-code zorgverlener: 90036889
AGB-code praktijk: 90015559
